Er jeg egentlig en blogger?

fredag 23 januar 2009, kl. 23:32 | Publisert i Web2.0 | 1 kommentar
Stikkord: , ,

Det er ingen tvil om at jeg er ute i blogosfæren, fordi jeg følger med på og leser mange blogginnlegg mer eller mindre daglig. Men jeg har ikke kommet skikkelig i gang med å blogge selv enda. Innimellom får jeg ånden over meg og skriver, enten når jeg har vært/er på kurs eller når elever sitter med heldagsprøver. Ellers sitter som oftest med en følelse av at jeg ikke har noe å komme med.

Dagen i dag har vært fylt opp av mer eller mindre unyttige blogginnlegg i den norske lærerblogosfæren, om jeg kan kalle den det – 7 ting som ingen trenger å vite om andre, men som likevel er ganske morsomt å lese. Her sitter mange bloggere rundt om i landet som jeg vet en del jobbrelatert om, og hvilke meninger de har innenfor en del (begrensete) områder, men som jeg ellers vet svært lite om. Samtidig som jeg kanskje også egentlig ikke har behov for denne type informasjon om dere som jeg mer føler et jobbmessig forhold til enn et privat forhold til. Noe som igjen føles rart, fordi det å følge med på bloggene deres føles som noe som ligger i grenseland mellom jobb og privat. Uansett føles det bra å være en av dem som har blitt tagget, det betyr at det er noen der ute som har sett at jeg prøver å være med, så takk Jeanette-Diginalet!

Jeg hadde en interessant diskusjon med en kollega (IT-lærer og opptatt av Web2.0) på jobb sist uke, om blogger, twitter, RSS-feed og hvor vi finner de gode tipsene. Og ikke minst – hvordan får man tiden til å strekke til! Man ønsker å gjøre en god jobb med elevene, man ønsker å holde seg oppdatert på det som skjer av nye impulser ute i andre skoler, man ønsker å møte elevene i deres verden, og man ønsker å formidle sine egne ideer ut i verden og få tilbakemeldinger på dem. Hvor mye tid har vi til å blogge etter at man har brukt tid på å lese blogger / prøve ut alle nye ressurser som vi finner gjennom andres blogger / sosiale bokmerker / twitter etc? Jeg har et sterkt ønske om å være en aktiv deltaker i en delingskultur, men jeg har kanskje ikke kommet lenger enn til å hente ut ideer fra andre uten å gi så mye igjen? Jeg håper og tror at noen få har glede av bokmerkene min på delicious, men utover det er det nok bare enkelte geofaglærere i Hordaland som har hatt glede av mitt arbeid gjennom et forum på ITSL.

Jeg håper at jeg på et eller annet tidspunkt vil finne tid til også å blogge litt mer selv, at jeg kan klare å skrive litt kortere innlegg, med en liten tanke eller et spørsmål, som andre kanskje kan ha glede av, eller som jeg kan få tilbakemelding (eller fremovermelding?) fra dere andre på. Men også jeg vet at det bare står og faller på meg. Jeg merker derimot at den hyppigere kommunikasjonen på Twitter har gjort meg mer interessert i å skrive mer på bloggen min også, kanskje vil det være flere som leser bloggen min etter at jeg har flere som følger meg på Twitter? (Jeg vet at svaret her er et utvilsomt ja!)

Uansett – nå takker jeg for meg. I morgen venter en lang dag på øving, vi skal ha seminar med storbandet jeg spiller i, så det trengs litt søvn før den tid. God natt!

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Interessant innlegg. Samspillet mellom Twitter og bloggosfæren skal en nok ikke undervurdere, slik du påpeker. Twitter senket nok min terskel og ut i dette universet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere like this: