Om meg

Jeg heter Elisabeth Engum, og er lektor ved en videregående skole i Bergen. Der underviser jeg i geofag og matematikk. Jeg har også undervisningskompetanse i fysikk og naturfag. Jeg har jobbet i skolen siden august 2006. Utdannelsen min har jeg fra UiB, der jeg har hovedfag i fysisk oseanografi.

Bloggen her er et ledd i min egen utvikling i læreryrket, og viser litt av det jeg opplever i skolehverdagen. Det er ikke sikkert at dette alltid er representativt for arbeidsgivers syn på verden 🙂


//

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hei Elisabeth! Må si jeg ble glad da jeg fant bloggen din:)
  Jeg har meldt meg opp til geofag 1 og geofag 2 som privatist. Men det finnes jo ikke noe informasjon om disse eksamenene noe sted! Særlig ikke hos fylkeskommunen… Jeg har forsøkt å få tak i eksamenen fra i fjor, men uten hell. Har du noen tips på hvordan jeg bør gå fram? Vet du om den skriftlige eksamenen er todelt slik kjemi og fysikk er? Vet du hvordan den muntlige eksamen er? Tenker spesielt på den praktiske delen…
  Håper du kan svare meg:) På forhånd tusen takk!

 2. Hei, morsomt å lese bloggen din. Har du strømdata fra Hjeltefjorden å dele med andre? Vi søker etter informasjon rundt dette – og bloggen din skåret høyt på dette!
  mvh
  Jørgen

 3. Hei hei.
  Jeg tar bachelorgrad i Geografi ved UIB og har fått en GIS oppgave der jeg må bruke programmet MFworks. Vet du om det går ann å få kjøpt dette programmet til Mac noe sted? Jeg får ikke brukt maskinene på instituttet pga masterstudenter.

 4. Hei Solfrid
  Jeg har ingen kjennskap til MFworks. Jeg synes det er rart at du MÅ bruke dette programmet. Hvis du kan bruke andre GIS-programmer, vil jeg anbefale deg å se på Q-gis, som er gratis og som finnes for Mac.
  Lykke til!

  Til Jørgen
  Jeg har dessverre ingen strømdata fra Hjeltefjorden. Vi fikk aldri oversendt dataene fra Aanderaa etter toktet. Ta eventuelt kontakt med Aanderaa instruments for data.

 5. Hei! er det noe mulighet for og komme i kontakt med deg via epost eller lignende?
  Går på teknisk fagskole hvor matte og fysikk er min store akilleshel.
  Skulle gjerne ha spurt deg litt om div fra matte o.l.
  Ta gjerne kontakt:)
  Mvh Patrick
  (patrick.rong@outlook.com)

 6. Hei Elisabeth. Jeg er 3. års lærerstudent og skal skrive BA-oppgave om omvendt matteundervisning. Lurer på om det er mulig å få et intervju med deg? Jeg finner ingen mailadresse til deg. Du kan gjerne kontakte meg på (kajabd@gmail.com)

 7. Hei! Har sett videoene dine på youtube. Lurer på hvordan du lager delt grunnlinje i Geogebra, slik at du etterpå kan regne med det.

 8. Til Signoli: Jeg vet ikke hva du mener med å lage delt grunnlinje, tenker du på grunnlinjen i en trekant? Eller hvilket tema tenker du på? Legg gjerne ved lenke til en video som du lurer på om du ønsker at jeg skal kunne svare deg

 9. Det var i denne videoen:

  https://www.youtube.com/watch?v=eA5BCl1IkFM. Der bruker du begrepet delt grunnlinje. Linja som før het c, er nå del i x og c-x. Er disse skrevet i tekstboks, eller er de nye navn på linjene. Var nysgjerrig på hvordan du gjorde det.

  Mvh

  Signe N. Litleskare

  Den 09.02.2016 14:06, skrev Ut på tur!:

  > Elisabeth commented: «Til Signoli: Jeg vet ikke hva du mener med å lage delt grunnlinje, tenker du på grunnlinjen i en trekant? Eller hvilket tema tenker du på? Legg gjerne ved lenke til en video som du lurer på om du ønsker at jeg skal kunne svare deg» > >

 10. Det var i denne videoen:
  https://www.youtube.com/watch?v=eA5BCl1IkFM. Der bruker du begrepet delt grunnlinje. Linja som før het c, er nå del i x og c-x. Er disse skrevet i tekstboks, eller er de nye navn på linjene, slik at du kan regne med dem i algebrafeltet. Var nysgjerrig på hvordan du gjorde det.

 11. Det er ingen egen kommando i Geogebra, jeg har brukt tekstbokser.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere like this: